marți, 29 septembrie 2009

Spaghete sos bolognaise - metoda mea

Aceasta reteta, precum si altele inainte, sant retete proprii. Sosul de rosii pentru pizza care mi-a ramas de ieri, l-am utilizat facand un alt fel de mancare, tot atat de simplu si gustos.
Ingrediente :
- 200 g carne tocata de vita
- 1 ceapa mare tocata marunt
- 1 morcov tocat marunt
- 1 cub de bulion de pasare
- 400 g sos de rosii pentru pizza (apasati aici)
- 10 cl apa sau un paharel de apa
- 400 g spaghete
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Ceapa si morcovul curatat si spalat l-am tocat marunt in robot. Intr-o cratita adanca am pus ulieul, dupa ce s-a incalzit adaug ceapa si morcovul, le las sa se caleasca timp de 5 minute si apoi adaug carnea macinata.Amestec bine si las inca 5 minute, dupa care adaug sosul de rosii, un pahar de apa si un cub de bulion de pasare si las sa fiarba la foc domol timp de 15 minute.
Intre timp, intr-o oala pun apa - 2 l si o lingurita de sare, cand incepe sa clocoteasca, pun la fiert spaghetele, pana cand sant al dente.
Strecor spaghetele si amestec cu sosul bolognaise si imediat in farfurii...
Trimiteți un comentariu