joi, 17 septembrie 2009

Prajitura de dovleac

Ingrediente:
- 1 kg miez de dovleac
- 150 g unt
- 200 g zahar de trestie
-250 g faina de porumb (maizena) sau faina de grau
-4 oua
- 250 ml lapte
- 25 ml rom
- 20 prune uscate - facultativ
Curatati si taiati in cuburi miezul de dovleac. Fierbeti dovleacul in apa sarata lejer timp de 15 minute si apoi strecurati-l.
Peancalziti cuptorul la 180°C.
Topiti untul si incalziti laptele.
Intr-un saladier amestecati faina, ouale batute, zaharul, romul, untul topit si laptele.
Miezul de dovleac il presati in piureu si il ajutati la compozitie, amestecati bine.
Ungeti o forma cu un pic de unt si varsati compozitia si apoi prunele uscate in compozitie.
Puneti in cuptor timp de 50 minute.
Incercati cu varful unui cutit, daca iese uscat, prajitura este coapta, puteti sa scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca in forma dupa care il demulati.
Trimiteți un comentariu