marți, 22 septembrie 2009

Madeleine cu migdale


Copii ador acest desert si in plus este foarte usor de realizat, pentru ca da un biscuit moale si are o forma placuta. Am vazut intr-o discutie pe net ca aceste forme exista deja in comert in Romania.
Ingrediente ( pentru 36 bucati ):
- 50 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua
- 220 g faina
- 1/2 pachetel de praf de copt
- 10 cl lapte sau 1 pahar lapte
- 50 g migdale in pudra
- colorant verde
Preancalziti cuptorul la 210°C.
Intr-un saladier amestecati zaharul si untul moale, adaugati ouale, faina si praful de copt.
Varsati laptele si pudra de migdale, continuand a amesteca pana obtinem o pata omogena.
La sfarsit adaugati colorantul.
Umpleti formele si le puneti la rece in frigider timp de 1 ora, daca nu nu obtineti partea bombata a biscuitul in momentul coacerii.
Lasati sa se coaca timp de 10-12 minute ( le retrageti din cuptor cand incep sa prinda culoare pe margini).
Le scoateti din forme si le lasati sa se raceasca pe un gratar.

Trimiteți un comentariu