miercuri, 30 septembrie 2009

Boeuf carotte

Aceasta mancare traditionala franceza, o fac cu carne de vita mai nervoasa, deci nu prea frumoasa, pentru ca va fierbe timp indelungat la foc domol. Fierberea timp indelungat, va da o carne moale, care se desprinde singura.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 kg de carne de vita taiata in cuburi
- 2 cepe potrivite
- 1/2 kg de morcovi
- 2 foi de dafin
- thym
- 1 lingurita de ierburi de provence
- 4 linguri de ulei
- 1/2 litru de apa
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura de zahar
- ardei iute - optional
Carnea taiata in cubulete, o puneti intr-o oala cu uleiul, lasati sa se prajeasca 5 minute dupa care adaugati 2 pahare de apa, foile de dafin, thym, ierburile de provence si acoperiti. Continuati fierberea la foc domol timp minim de 1 ora si jumatate.
Intre timp curatati ceapa si taiati marunt si curatati morcovii si taiati in felii groase.
Dupa ce carnea a fiert, deci este moale, adaugati ceapa, lasati sa se caleasca si apoi morcovii cu restul de apa. Sarati si piperati dupa gust.
Dupa ce morcovii au fiert si zeama a scazut, adaugati zaharul si un pic de ardei iute.
Serviti cald cu cartofi fierti sau cu paste fainoase.

Niciun comentariu: