vineri, 11 septembrie 2009

Sosul parizian

O noua varianta a sosului Bechamel si a celui cu smantana - sosul parizian, cantitatile sant pentru 1 litru de bechamel, daca doriti sa obtineti cantitati mai mici calculati in proportie toate ingredientele.
Ingrediente (pentru 8 persoane):
- 1 l de sos bechamel (apasati aici pentru reteta de baza)
- 3.5 dl de smantana groasa
- 1/2 suc de lamaie
- 2 galbenusuri de ou
Adaugati 2 dl de smantana la bechamel, incalziti pe foc rapid si amestecati cu o lingura de lemn, pana cand cantitatea de sos s-a redus la 3 sferturi de litru.
Strecurati sosul prin etamina, eu folosesc o sita in care pun o bucata de etamina. Apoi adaugati in cantitati mici, amestecand, 1.5 dl de smantana, sucul unei jumatati de lamaie, cele doua galbenusuri de ou.
Acest sos se serveste cu peste fiert, legume, carne de pasare si oua.

Niciun comentariu: