duminică, 27 septembrie 2009

Risotto verde cu carne de porc

Astazi, nu stiam ce sa fac, orez nu am pregatit de mult timp, deci un risotto. Si cum in gradina am inca patrunjel si busuioc, i-am dat un pic de culoare si gust.
Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 360 g orer rotund pentru risotto
- 360 g mazare
- 600 g carne de porc
- 1 foie de dafin
- 4 cepe mijlocii
- 1 morcov
- 15 cl de vin alb sec
- 1.5 l de bulion de pasare
- 20 foi de busuioc
- 1 buchetel de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri de parmezan ras
- 4 linguri de migdale intregi
- ulei si sare
Curatati si taiati marunt ceapa. Puneti intr-o cratita 2 linguri de ulei de masline la incalzit, adaugati 2/3 de ceapa, carnea de porc taiate in bucateli. Prajiti pana cand ceapa devine translucida, dupa care adaugati mazarea si foia de dafin cu un pahar de bulion. Lasati pe foc domol pana cand mazarea este fiarta, sarati dupa gust.
Curati si taiati marunt intr-un robot, morcovul. Intr-o oala, colorati restul de ceapa si morcovul cu 4 linguri de ulei si cu carnea de porc taiata in bucatele.Varsati orezul, amestecati si lasati sa se prajeasca pana cand orezul devine translucid, apoi varsati vinul alb. Dupa ce vinul s-a evaporat, adaugati cantitati mici de bulion, pana cand orezul este fiert.Amestecati des.
Inainte de se termina orezul, preparam un pesto. Mixati in robot foile de patrunjel si busuioc, spalate si uscate, 4 linguri de ulei de masline, migdalele intregi, usturoiul, 1 lingura de parmesan ras, pana cand devine ca si o pasta.
Cand orezul este al dente, incorporati jumatate de pesto, mazarea, restul de parmezan, amestecati repede pentru a lega orezul. Decorati cu pesto si parmezan presat.
Trimiteți un comentariu