marți, 15 septembrie 2009

Gratin de pui cu macaroane



Acest gratin este simplu de realizat si putem utiliza resturi de carne de pasare fiarta. Aceasta reteta am facut-o de mai multe ori, pentru ca lui Stéfan ii place foarte mult.
Reteta am gasit-o intr-o carte de bucate"100 fiches-cuisine de Elle - Plats uniques"- editia 1979.

Ingrediente (pentru 8 persoane):
- 1/2 de pui sau 400 g carne de pui deja fiarta
- 200 g ciuperci de Paris
- 2 cepe
- zeama unei lamai
- 60 g unt
- 2 linguri de ulei
- 200 g smantana
- sare, piper, nucsoara dupa gust
- 500 g macaroane
- 100 g cascaval ras
Detasati carnea de pui de pe os si taiati-o in bucatele.Curatati ceapa si ciupercile.
Intr-o cratita adanca, puneti 25 g unt cu 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, apoi adaugati ceapa taiata marunt si ciuperciile taiate in felii, adaugati zeama de lamaie.
Intre timp, incalziti apa intr-o oala si fiarbeti macaroanele.Cand macaroanele sant fierte al dente, le scurgeti si pastrati o cana de macaroane.
Preancalziti cuptorul la 200°C.
Dupa ce apa s-a evaporat si legumele s-au calit un pic, adaugati smantana, sarati, piperati si adaugati nucsoara, amestecati bine.
Dupa 3-4 minute, dupa ce a inceput sa fiarba, adaugati carnea de pui si macaroanele fierte, amestecati bine.
Intr-un plat mare de gratin , puneti carnea cu macaroanele si legumele, iar pe deasupra presarati restul de macaroane, branza rasa si restul de unt taiat in bucatele.
Lasati in cuptor 20 minute pana cand branza s-a topit si suprafata gratinului are o culoare aurie.
Trimiteți un comentariu