luni, 21 septembrie 2009

Gratin vaudois

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 800 g cartofi - de preferinta special piureu, deci fainosi
- 2 pahare de vin alb sec
- 400 g carnaciori pentru fiert
- 2 cepe mari
- 2 catei de usturoi
- 25 g unt
- 120 g cascaval ras
- piper
Curatati de coaja cartofii, spalati si taiati in felii nu prea subtiri. Intr-un oala puneti 2 pahare de vin la fiert si adaugati cartofii in felii, lasati sa fiarba timp de 15 minute la foc domol.
Curatati ceapa si usturoiul si taiati marunt.
Carnaciori ii puneti sa fiarba timp de 5 minute intr-o cratita cu apa clocotita, dupa care ii pastrati deoparte sa se raceasca. Ii curatati de piele si taiati in felii.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Ungeti cu unt un plat de gratin, presarati o parte din ceapa tocata si usturoi, adaugati un strat de cartofi, apoi un strat de carnaciori, restul de cartofi, restul de ceapa si usturoi, varsati vinul, piperati si presarati cascavalul ras.
Puneti la cuptor 1 ora.

Niciun comentariu: