miercuri, 16 septembrie 2009

Dulceata de smochine cu pere

Cum mi-au ramas niste smochine si aveam pere in gradina, m-am hotarat pentru o dulceata combinata. Am inceput sa fac o reteta pe care am gasit-o pe net, dar la sfarsit a fost o reteta noua.
Ingrediente :
- 500 g smochine cu 350 g zahar
- 500 g pere cu 350 g zahar
- sucul unei lamai
- 1 baton de scortisoara
Curatati si taiati in felii perele, puneti intr-un vas perele cu zaharul si jumatate de suc de lamaie, acoperiti cu o foaie in plastic si puneti le rece.
Curatati smochinele de codita si taiatile in 8 bucatele, adaugati intr-un vas zaharul si restul de suc de lamaie. Acoperiti cu o foie in plastic si puneti la rece.
Dupa 24 ore, puneti intr-un vas in fonta, perele, smochinele si scortisoara,la foc domol, amestecand din cand in cand.
Dupa aproximativ, 40 minute faceti testul farfuriei reci cu o picatura de dulceata. Daca picatura de dulceata nu curge pe farfuria rece, inseamna ca avem consistenta buna.
Puneti dulceata in borcanele sterilizate cu capacele metalice, intoarcetile si lasatile sa se raceasca, apoi le pastrati intr-un loc racaros si la intuneric.
Trimiteți un comentariu