joi, 10 septembrie 2009

Sos Mornay - o alta vararianta a sosului Bechamel

Sosul Mornay este o varianta a sosului Bechamel de baza, legat a doua aora, in care se adauga un galbenus de ou si branza rasa, deci este mai gustos.
Se poate utiliza in diferite preparate de gratin pe baza de legume, paste fainoase si peste.
Eu prefer acest sos cand fac endive(chicons) cu jambon, sau gratin de broccoli sau gratin de conopida.
Ingrediente:
- 1/2 sos bechamel reteta de baza (apasati aici)
- 50 g branza de cascaval rasa
- 1 galbenus de ou
- nucsoara
- sare si piper
Sosul bechamel il incalziti timp de 10 minute pe foc domol, amestecand din cand in cand.
Asezonati cu nucsoara, sare si piper, dupa care il retrageti de pe foc si adaugati branza rasa si galbenusul de ou, continuand sa amestecati pana ce este bine omogenizat.

Un comentariu:

angela spunea...

Ciao Cristina,imi place blogul tau si as vrea sa probez acest sos ca pare tare bun cu niste verdura la cuptor.Toate cele bune!