marți, 26 ianuarie 2010

Sfaturi practice - Topinambur

Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu.
Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipédia. Am observat de nenumarate ori...
Fotografia plantei de pe Wikipedia:

Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut :
- planta seamana cu floarea soarelui
- nu contine amidon
- contine o glucida numita - inulina - pentru diabetici, nici o problema spune prietenul meu Wikipédia
- se prepara in tot felul : fiert, prajit, in piureu, in salada deci crud (ras, in felii acomodat cu vinaigrette)
Dar atentie, cand o fierbem adaugam in apa un pic de bicarbonate de sodium sau telina (pentru ca inulina nu este asimilata de corp).
Reteta de topinamburi pai prajiti in cuptor - apasati aici.




Trimiteți un comentariu