miercuri, 30 septembrie 2009

Pain d'épices au miel - Paine de aromate cu miere

Sper ca prietena mea din Timisoara (se va recunoaste), pentru ca m-a intrebat acum cativa ani o reteta cu miere. Sotul ei este un pasionat si are mai multi stupi de albine
Acest desert este de origine germana, deci pentru reteta m-am bazat pe mai multe surse. De obicei nu se pune pudra de migdale, dar daca puneti va fi mai pufos. Este foarte usor de realizat, puteti sa-l pregatiti cu copiii. Nu voi posta toate fotografille, nu gasesc util.

Ingrediente ( pentru 6 persoane):
- 250 g miere de albine (indiferent de marca sau aroma)
- 175 g faina
- 75 g migdale in pudra
- 100 g zahar
- 1 pachetel de praf de copt
- 1 pachetel de zahar vanilat
- 1 1/2 lingurita de nucsoara in pudra
- 1 1/2 lingurita de scortisoara in pudra
- 1 lingurita de ghimbir in pudra
- 2 oua
- 10 cl de lapte sau un paharel de lapte
Preancalziti cuptorul la termostat 5 sau 6 ( 160°C), deci nu foarte cald, pentru ca va coace timp indelungat.
Ungeti forma de cake cu unt si presarati cu faina. Puneti forma la rece.
Intr-un saladier amestecati cu un tel - faina, zaharul, praful de midale, praful de copt, zaharul vanilat, nucsoara, scortisoara si ghimbirul (gingembre).
Incalziti mierea si varsati peste ingredientele amestecate. Amestecati cu o lingura de lemn, apoi adaugati unul dupa altul ouale, amestecand si la sfarsit, laptele caldut.Amestecati bine.
Varsati preparatia in forma si puneti in cuptor pentru 1 ora sau 1h 15 minute.
Scoateti din forma cand prajitura s-a racit.
Este mai bine daca aveti rabdare si il pastrati in frigider o zi si il degustati a doua zi. Cred ca este partea cea mai dificila, dar merita incercat.
Se poate pastra timp de o saptamana invelit intr-o foaie de aluminium.
Trimiteți un comentariu