sâmbătă, 26 septembrie 2009

Flammenkueche - pizza d'Alsace

Flammenkueche - tarta traditionala foarte fina care se serveste cu o biere sau cu un pahar de vin alb.
Este foarte simplu de realizat si foarte gustoasa. Aluatul ( voi posta reteta), l-am pregatit in masina de paine, dar puteti sa-l framantati cu mana. Am facut astfel 2 pizza diferite.

Ingrediente :
- aluat de pizza, aproximativ 250 g
- 125 g de costita afumata, taiate in lamele subtiri
- 3 cepe mijlocii
- 20 cl de smantana
- 25 g unt
- sare si piper dupa gust
Preancalziti cuptorul la 200°C.
Pe un blat presarat cu faina puneti aluatul crescut, ii dati o forma foarte fina ovala sau dreptunghiulara si puneti pe o foaie de copt pe o tava.

Cuaratati ceapa, taiati in felii subtiri.
Intr-o cratita cu untul topit, puneti la prajit ceapa pana cand devine translucida, deci la foc domol.
Intr-un saladier, amestecati ceapa, costita taiata si smantana, sarati si piperati dupa gust.
Faceti atentie la sare, daca costita este sarata sau nu.

Varsati preparatia peste aluat si puneti in cuptor timp de maximum 30 minute.
Pofta buna...
Trimiteți un comentariu