duminică, 27 septembrie 2009

Madeleine cacao

Ingrediente (pentru 20 sau 24 madeleine marime mare):
- 2 oua mari
- un pic de sare
- 150 g zahar
- 150 g faina T45
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 100 g unt
- 2 lingurite cu varf de cacao
- un pic de unt si faina pentru forme
Topiti untul la micro-ondes sau pe foc foarte mic astfel ca sa nu se arda.
Ungeti formele cu unt si presarati faina, punetile la rece.
Intr-un saladier, amestecati cu un tel sau cu un robot, ouale, sarea si zaharul, timp de 10 minute, pana cand compozitia se albeste si devine spumoasa.
Adaugati apoi faina cernuta si praful de copt, amestecati bine.
Apoi, adaugati untul si cacao.
Umpleti formele cu o ligurita de aluat, 3/4 din forme si puneti in refrigerator timp de o jumatate de ora.
Preancalziti cuptorul la 210°C.
Puneti formele umplute in cuptor timp de 8-10 minute, faceti atentie, cand conturul se coloreaza sant gata.Le dezlipiti de pe forme si le lasati sa raceasca pe un gratar. Sant mai bune reci.
Se pot pastra 6 zila intr-o cutie metalica sau intr-o punga de plastic .
Trimiteți un comentariu