vineri, 11 septembrie 2009

Paine de casa in forma


Din cand in cand, fac painea acasa cu masina de paine. Ce imi place, sa combin fainile si cerealele si formele.
Deci, aluatul il fac in masina, dar puteti sa-l faceti cu mana, dar economizez timp pentru mine.
Ingrediente:
-75 g faina completa
- 700 g faina T55
- 450 g apa
- 25 g drojdie proaspata
- 25 g susan
- 25 g lin
- 1 1/2 linguri de zahar
- 2 lingurite de sare
- 3 linguri de ulei de masline.
Deci, puneti in recipienrum masinii, apa cu zaharul, sarea si uleiul.
Apoi, adaugati faina cu cerealele si drojdia maruntita, puneti in functiune masine pe programul aluat crescut.
Dupa ce ciclul s-a terminat, scoateti aluatul pe un o suprafata unde ati presarat faina si framantati aluatul aproximativ 3 minute.
Dati forma rotunda si puneti la crescut intr-o forma rotunda de tarta ( am utilizat aceiasi forma ca in prajitura basca).
Lasati sa creasca la temperatura ambianta , acoperit cu o servieta timp de 1 ora si jumatate. Preancalziti cuptorul la 200°C.
Cand cuptorul este cald, taiati aluatul cu un cutit si puneti in cuptor timp de 10 minute si apoi scadeti temperatura la 180°C pentru 35 minute.
Trimiteți un comentariu