vineri, 9 octombrie 2009

Verrine cu doua dulceturi

Ingrediente ( pentru 8 pahare micute):
- 8 linguri de dulceata de cirese (apasa aici pentru reteta)
- 8 linguri de dulceata de gutui (apasa aici pentru reteta)
- 4 biscuiti ecosezi (apasa aici pentru reteta)
- 20 cl smantana dulce lichida
- 1 iaurt de 125 g
Amestecati iaurtul pana cand devine omogen. Cu un mixer, amestecati smantana pana cand devine frisca si adaugati iaurtul. Amestecati incet cu iaurtul, ca frisca sa nu cada.
Biscuitii ii maruntiti in bucatele.
Incepeti cu 1lingura de dulceatade cirese in fundul paharului, apoi presarati biscuitii sfaramati.
Cu o lingurita puneti frisca cu iaurt, egalizati un pic cu dosul linguritei. Inca un strat de dulceta de gutui si apoi frisca cu iaurt. Egalizati un pic frisca si apoi presarati biscuiti sfaramati, astfel aveti 2 texturi in gura, spuma- dulceata si biscuiti.
Personal, eu recomand paharele micute de 10 cl, pentru ca un pahar de 20 cl este prea mare din punct de vedere cantitativ.
Bineanteles, puteti utiliza alt tip de biscuiti, in locul dulcetei puteti pune bucatele de fructe.
Dar, iaurtul cu frisca imi place mai mult decat o pana cotta din smantana cu gelatina.
Acest tip de desert il putem declina in foarte multe variante, avand grija sa punem 2-3 culori diferite.

Niciun comentariu: