
Din punct de vedere dietetic - 20 calorii pentru 100 grame, apa 94 pentru 100, contine minerale (potasiu, calciu, etc). Consumata in salata, cruda, contine vitaminele B si C.

- 4 endive
- 4 bucati de jambon
- 40 g faina
- 4 0 g unt
- 50 cl de lapte
- 1 galbenus de ou
- sucul unei jumatati de lamai
- 150 g branza rasa (cascaval pentru gratin)
- nucsoara, sare si piper dupa gust.
Curatatati endivele, de foile cu parti verzi si inima endivei (aceste parti dau gustul amar).

Dupa ce au fiert, le puneti intr-o strecuratoare si intre timp pregatiti sosul Mornay.

Pregatiti bechamelul. Puneti pe foc domol, intr-o cratita la topit untul in bucatele si faina. Amestecati, pana cand devine un aluat omogen. Retrageti cratita de pe foc, adaugati laptele rece si amestecati cu un tel, astfel nu obtinem gogolase.
Preancalziti cuptorul la 180-200°C.
Puneti la incalzit sosul Bechamel pe foc domol, timp de 10 minute, timp in care sosul se va ingrosa si faina va fierbe, asezonati cu sare, piper si nucsoara. Amestecati in continuu si in afara focului adaugati 50 g branza rasa si galbenusul de ou. Amestecati bine.
Intr-un plat de gratin, uns cu unt, puneti andivele, fiecare invelita intr-un jambon. Varsati peste andive, sosul Mornay, presarati restul de branza rasa si lasati in cuptor minimum 30 minute, pana cand suprafata gratinului va avea o culoare aurie si andivele se vor incalzi.
Serviti cald.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu