miercuri, 14 octombrie 2009

Si inca una sarata - Mouclade frites

Ingrediente:
- 2 kg scoici (midii) intregi
- 20 cl de vin alb sec
- 1 ceapa micuta
- 30 g unt
- 1 lingura bombata de faina
- 1/2 litru de lichid (apa sau apa rezultata dupa fierberea scoicilor)
- piper
- 1/2 sucul unei lamai
- 1 galbenus de ou
- 4 linguri de smantana
- 2 linguri de patrunjel tocat
Spalati scoicile, frecati bine cochilia. Saplati cu apa multa. Daca sant curatate, le treceti un pic in apa.
Intr-o oala mare puneti scoicile sa se deschida cu 2 paharele de vin, o ceapa tocata marunt, pe foc mare.
Amestecati des, cand sant deschise le puneti intr-un saladier mare. Pastratile la cald si strecurati apa de fierbere.
Intr-o oala mica, puneti untul sa se topeasca, adaugati faina, amestecati, pana cand se face ca o spuma, dupa care adaugati lichidul strecurat sau cu apa rece. Piperati, amestecati cu un tel, pana cand incepe sa dea in clocot. Lasati sa fiarba 10 minute, pe foc domol, amestecati des.
Stingeti focul si adaugati sucul de lamaie, galbenusul de ou, smantana, amestecati, este gata.
Varsati sosul peste scoici, apoi patrunjelul , amestecati si serviti pe masa cu cartofi prajiti in cuptor(apasati aici pentru reteta).
Trimiteți un comentariu