joi, 22 octombrie 2009

Mini Broyé du Poitou

Am facut cu aceiasi compozitie, un biscuit de diametru de 25 cm(forma originala) si altele mai mici (de diametru de 6 cm),cu care voi incerca sa fac si un al treilea desert. Dar, cred ca pentru astazi am terminat, pentru ca va veni seara si lumina va fi prea slaba, pentru a face fotografii.
Ingrediente (pentru 18 mini broyé):
- 1 ou
- 125 zahar
- 125 g unt moale
- 250 g faina
- 1 galbenus de ou + 1 lingura de apa
- un varf de sare
Intr-un saladier, bateti oul cu zaharul si sarea, pana cand obtineti o compozitie alba si spumoasa( vroiam sa scriu musoasa, este dificil sa gasesc intotdeauna cuvintele potrivite).
Adaugati untul taiat in bucatele, amestecati bine si apoi varsati faina cernuta. Amestecati repede ca aluatul sa ramana sfaramicios.
Aluatul il inveliti intr-o faoie de plastic timp de 1 ora la rece.
Preancalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul de o grosime de 5mm si apoi decupati cu o forma sau cu un pahar.
Galbenusul de ou il amestecati cu o lingura de apa.Ungeti suprafata biscuitului cu o pensula cu galbenus si cu o furculita faceti un desen pe biscuit.
Biscuitii ii puneti pe o tava, acoperita cu hartie de copt.
Lasati in cuptor 20-25 minute, pana cand biscuitul capata o culoare aurie. Puneti sa se racesca pe un gratar si puneti o alta tava la copt.
Trimiteți un comentariu