marți, 20 octombrie 2009

Fasole frecata

Ieri, am facut o iahnie de fasole si cum mi-a ramas un pic, am calit un pic de ceapa cu sos de rosii si iata o mica gustare. Stefan, a mancat pentru prima data, dar i-a placut, mai ales ceapa prajita care acopera fosolea, ii da un gust bun. Si mie imi place acest fel cand este multa ceapa.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 20 linguri de fasole boabe fiarta
- 1 ceapa mare
- 4 linguri de ulei
- 2 lingurite de sos concentrat de rosii
- sare, piper dupa gust

Puneti fasolea fiarta intr-un mixer, o transformati in piureu, asezonati cu sare si piper dupa gust.
Curatati ceapa si tocati marunt in fisii. Uleiul il incalziti intr-o cratita pe foc domol si adaugati ceapa, pana cand devine translucida, adaugati sosul de rosii concentrat, amestecati si mai lasati pe foc 1 minut.
Puneti in pahare sau intr-un castron,piureul de fasole si apoi ceapa prajita. Serviti rece.
Trimiteți un comentariu