vineri, 23 octombrie 2009

Broyé du Poitou - Biscuit de Poitou

Acest biscuit, originar din Franta - Poitou, se prepara cu produsele care exista intr-o ferma - faina, unt si oua. Broyé - inseamna a sfarama, deci se face un biscuit mare, care se sparge cu pumnul si astfel fiecare se serveste cu o bucata. Am cautat in mai multe bloguri si site pe net, pentru a afla reteta si originea, intre care Madame - Mamie A.
Am facut cu aceiasi compozitie, un biscuit de diametru de 25 cm(forma originala) si altele mai mici cu care voi incerca sa fac si un al treilea desert.
Ingrediente pentru un biscuit de 25 cm de diametru:
- 1 ou
- 125 zahar
- 125 g unt moale
- 250 g faina
- 1 galbenus de ou + 1 lingura de apa
- un varf de sare
Intr-un saladier, bateti oul cu zaharul si sarea, pana cand obtineti o compozitie alba si spumoasa.
Adaugati untul taiat in bucatele, amestecati bine si apoi varsati faina cernuta. Amestecati repede ca aluatul sa ramana sfaramicios.
Aluatul il inveliti intr-o faoie de plastic timp de 1 ora la rece.
Preancalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul de o grosime de 1 cm si apoi decupati cu o farfurie de desert.
Galbenusul de ou il amestecati cu o lingura de apa.Ungeti suprafata biscuitului cu o pensula cu galbenus si cu o furculita faceti un desen pe biscuit.
Biscuitul il puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.
Lasati in cuptor 30-35 minute, pana cand biscuitul capata o culoare aurie inchisa, pentru ca este gros.
Trimiteți un comentariu