miercuri, 14 octombrie 2009

Ciorba de perisoare

Si una sarata... Un mare clasic, preparata in diferite variante.
Ingrediente :
- 2 morcovi tocati marunt
- 1 radacina de patrunjel tocat marunt
- 2 cepe tocate marunt
- 1/2 ardei gras tocat marunt
- 2 rosii decojite tocate
- 400 g carne de vita macinata
- 80 g orez
- 1 ou
- 2 linguri de patrunjel tocat
- sare si piper dupa gust
- lamaie sau otet dupa gust
- 3 linguri de ulei
Morcovii se curata si se dau pe razatoare mare sau in mixer.
Intr-o oala puneti uleiul si morcovii rasi, apoi o ceapa, radacina de patrunjel si ardeiul gras.
Caliti zarzavaturile 5 minute dupa care adaugati rosiile tocate marunt.
Dupa inca 5 minute adaugati 2 litri de apa, sarati si piperati, acoperiti.
Intre timp pregatiti perisoarele: carnea tocata o amestecati cu ceapa tocata, orezul spalat, albusul de ou, 1 lingura de patrunjel, 1/2 lingurita de sare si piper - 2 varfuri de cutit.
Formati perisoarele de marimea unei nuci cu mainile umezi, puneti pe o farfurie. Adaugati perisoarele in apa clocotita si lasati sa fiarba 15 minute.
Galbenusul de ou il amestecati cu o lingura de lamaie si puneti in ciorba, maestecati bine.
Daca vreti o ciorba mai acrisoara, adaugati sau otet sau bors dupa gust si lasati sa fiarba inca 5 minute.
Trimiteți un comentariu