
Dupa aceea, am cautat in carti culinare, aceasta reteta si am gasit ca in bucataria franceza se pregateste cu aluat frantuzesc sau foetaj, sau aluat din foi, sau pâte feuilletée.
Da, cateodata imi este foarte dificil sa gasesc termenul potrivit.
Inca o problema, deci papuci in Franta se pregatesc cu aluat foetaj si in Italia cu un aluat de paine (à la napolitaine). Si pe bloguri franceze, am gasit acelasi lucru, un aluat de paine indulcit, pentru ca este mai usor de pregatit, dar nu inseamna ca este mai bun.In tot cazul, eu le prefer in foetaj...
Ingrediente:
- 1 foie de aluat foetaj sau pâte feuilletée cumparata
- 1/2 borcan de dulceata de gutui, sau alt tip cu conditia sa nu fie prea lichida
- 1 galbenus de ou batut cu o lingura de apa
Am preancalzit cuptorul la 180°C.
Am cumparat o foie de aluat, am decupat cu o forma sau cu o cana. Aluatul astfel taiat,l-am pus pe o foaie de copt, pe o tava.

Apoi, am uns cu pensula pe toata suprafata papucului, dar nu pe bordurile aluatului si in cuptor timp de 20-25 minute.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu