miercuri, 30 decembrie 2009

Biscuiti umpluti cu spuma de zmeura inghetata - si resturile de creme sant bune

Ingrediente pentru biscuit (40 biscuiti micuti):
- 100 g unt moale
- 90 g zahar
- 1 ou
- 180 g faina
- 20 g maizena sau faina de porumb
- un pic de sare
Amestecati cu o lingura de lemn untul moale cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie omogena,apoi adaugati oul si amestecati bine.
Adaugati faina, maizena si sarea, amestecati foarte repede (nu utilizati un robot sau in masina, daca vreti sa obtineti un biscuit moale) pana cand aluatul este omogen.Aluatul il aplatiti,invelitie intr-o foliede plastic si puneti in frigider timp de o ora.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Pe un blat presarati faina si intindeti cu un rulou jumatate de aluat pe o grosime de 5 mm. Decupati formele dorite si depuneti pe o placa acoperita cu o foie sulfurizata.

Puneti in cuptor timp de 8-10 minute pana cand marginile biscuitilor incep sa se coloreze.
Lasati biscuitii sa se raceasca.
 Ingrediente pentru spuma de zmeura:
-150 g zmeura (am folosit zmeura decongelata, am lasat cateva ore pentru a se decongela si a se scurge de suc, pentru ca crema sa nu devina prea lichida)
- 100 g zahar tos
- 100 g smantana

Zmeura o zdrobiti, amestecati cu zaharul , formati un piureu.
Separat bateti smantana pana devine frisca si amestecati cu piureul de zmeura.
Asamblare: Depuneti pe un biscuit o lingurita de spuma si acoperiti cu al doilea biscuit, puneti pe o farfurie si apoi in congelator timp de 1 ora.
Trimiteți un comentariu