vineri, 1 ianuarie 2010

Verrine cu migdale, pistic si zmeura - inca ceva dulce

Inca un exemplu de ce putem face cu aceaiasi compozitie, dar folosind un pic imaginatia.Acelleasi ingrediente, puteti sa le compuneti in trei moduri diferite : tartelette, sau un tort mare, verrine si fursecuri umplute.
Daca nu utilizati gelatina, dresati paharele in ultimul moment. Eu prefer mai putin gelatina, pentru ca schimba textura fructelor, deci am preparat totul inainte, am pastrat in frigider si inainte de a servi am depus in pahare pe straturi cum v-am indicat mai jos.
Ingrediente (pentru 12 pahare)
Primul strat:biscuiti sfaramati - 36 biscuiti
Al doilea strat : 
- 600 g zmeura
- 150 g zahar tos (in functie de aciditatea fructelor)
- 4 foi de gelatina sau 4 g de agar-agar sau 12 g de gelatina in pudra.
Amestecati zmeura cu zaharul.Preparati gelatina dupa instructiunile afisate pe pachet si amestecati cu fructele.
Ingrediente pentru biscuitul de migdale ( 12 biscuiti de diametru 6 cm si 5 mm grosime):- deci pentru 4 pahare aveti nevoie de 3 ori mai putin ca si cantitati
- 100 g unt moale
- 100 g zahar
- 100 g pudra de migdale
- 2 oua
- 50 g smantana lichida
Amestecati cu un robot intr-un bol mare - untul, pudra de amande, zaharul si ouale, pana cand compozitia devine omogena.Adaugati smantana, dar amestecati cu o lingura, nu mai utilizati robotul, pentru ca la coacere biscuitul sa nu creasca.
Pe o tava antiadeziva de cuptor (sau daca acoperiti tava cu o foie de copt) de aprox. 40x 30cm depuneti compozitia cu migdale si puneti in cuptor timp de 15-20 minute.Nu este nevoie sa egalizati compozitia, la caldura cuptorului se va intinde pe toata suprafata tavii.
Lasati biscuitul de migdale sa se raceasca si apoi decupati cu forma de cerc.

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu zmeura(cu aceasta cantitate facem 12 pahare):
-150 g zmeura (am folosit zmeura decongelata, am lasat cateva ore pentru a se decongela si a se scurge de suc, pentru ca crema sa nu devina prea lichida)
- 100 g zahar tos
- 100 g smantana
- 125 g mascarpone
Zmeura o zdrobiti, amestecati cu zaharul si branza mascarpone, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Separat bateti smantana pana devine frisca si amestecati cu zmeura.
Asamblare:
Decupati cu un pahar biscuitul cu migdale.
In pahar depuneti un strat de biscuiti sfaramati, apoi 2 linguri de zmeura cu zahar, apoi biscuitul de migdale in forma de disc si la sfarsit crema de mascarpone cu zmeura.Pastrati la rece.
Cand veti servi, adaugati decorul, zmaura si pisticul.


Trimiteți un comentariu