joi, 17 decembrie 2009

Supa indiana de conopida



Am gasit reteta pe un site http://www.legourmet.tv/

- 1/2 conopida taiata in bucatele
- 500 g cartofi in cubulete
- 2 cepe mari taiate marunt
- 6 catei de usturoi taiate marunt
- 1 lingurita de curcuma pentru culoare, daca nu 1/2 lingurita de curry in pudra
- un varf de cutit de ghimbir in pudra
- 1 lingurita rase de chimion in pudra
- 2 lingurite rase de coriandre in pudra sau 1 lingurita de coriandru boabe pisate
- 20 cl de smantana groasa
- 1 lingura de ulei de masline
-1/2 litru de bulion de pasare
- 1/2 litru de lapte
- sare dupa gust
Puneti uleiul la incalzit intr-o oala, caliti ceapa. Adaugati aromatele in pudra, usturoiul, conopida si cartofii,bulionul de pasare, sarati un pic.
Dupa ce incepe sa clocoteasca, acoperiti si lasati sa fiarba timp de 30 minute. Dupa ce legumele sant fierte, adaugati laptele si smantana, amestecati bine si puteti servi imediat.

Daca vreti puteti sa o mixati ca si o crema, mie imi place sa simt bucatile de legume intregi.
Trimiteți un comentariu