marți, 29 decembrie 2009

Tartelette cu biscuit de migdale si crema mascarpone cu zmeura

Acest desert este compus dintr-un biscuit subtire pentru baza, un alt biscuit bogat in migdale si mai fragil, o crema cu mascarpone si zmeura. Este usor de realizat si nu aveti nevoie de multe ustensile. Pentru forma aveti nevoie de un cerc sau un pahar de diametru de 9 cm pentru a decupa biscuitii.
Ingrediente pentru biscuit (12 biscuiti de diametru cm de diametru sau 40 biscuiti micuti):
- 100 g unt moale
- 90 g zahar
- 1 ou
- 180 g faina
- 20 g maizena sau faina de porumb
- un pic de sare
Amestecati cu o lingura de lemn untul moale cu zaharul, pana cand obtineti o compozitie omogena,apoi adaugati oul si amestecati bine.
Adaugati faina, maizena si sarea, amestecati foarte repede (nu utilizati un robot sau in masina, daca vreti sa obtineti un biscuit moale) pana cand aluatul este omogen.Aluatul il aplatiti,invelitie intr-o foliede plastic si puneti in frigider timp de o ora.
Preancalziti cuptorul la 180°C.
Pe un blat presarati faina si intindeti cu un rulou jumatate de aluat pe o grosime de 5 mm. Decupati formele dorite si depuneti pe o placa acoperita cu o foie sulfurizata.
Cealalata jumatate de aluat puteti sa il pastrati in congelator, bine impachetat timp de 3 luni maximum.
Eu am folosit totul, facand de fursecuri cu crema de zmeura inghetata.
Puneti in cuptor timp de 8-10 minute pana cand marginile biscuitilor incep sa se coloreze.
Ingrediente pentru biscuitul de migdale ( 8 biscuiti de diametru 9 cm si 5 mm grosime):
- 100 g unt moale
- 100 g zahar
- 100 g pudra de migdale
- 2 oua
- 50 g smantana lichida
Amestecati cu un robot intr-un bol mare - untul, pudra de amande, zaharul si ouale, pana cand compozitia devine omogena.Adaugati smantana, dar amestecati cu o lingura, nu mai utilizati robotul, pentru ca la coacere biscuitul sa nu creasca.
Pe o tava antiadeziva de cuptor (sau daca acoperiti tava cu o foie de copt) de aprox. 40x 30cm depuneti compozitia cu migdale si puneti in cuptor timp de 15-20 minute.Nu este nevoie sa egalizati compozitia, la caldura cuptorului se va intinde pe toata suprafata tavii.
Lasati biscuitul de migdale sa se raceasca si apoi decupati cu forma de cerc.Pe fiecare biscuit depuneti un biscuit de migdale.
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu zmeura:
-150 g zmeura (am folosit zmeura decongelata, am lasat cateva ore pentru a se decongela si a se scurge de suc, pentru ca crema sa nu devina prea lichida)
- 100 g zahar tos
- 100 g smantana
- 125 g mascarpone
Zmeura o zdrobiti, amestecati cu zaharul si branza mascarpone, pana cand obtineti o compozitie omogena.
Separat bateti smantana pana devine frisca si amestecati cu zmeura.
 Zmeurele pentru decor : am folosit 15 zmeure pe tarteleta, le-am scos din congelator, le-am pus pe o farfurie, astfel ca sa nu sa atinga intre ele, pentru a ramane intregi dupa decongelare si apoi le-am depus pe o hartie absorbanta, astfel nu leasa zeama pe biscuit.
Asamblarea: depuneti un biscuit, apoi biscuitul de migdale, crema de mascarpone cu o lingura in mijloc si apoi pe margine zmeurele. Pentru decor am taiat marunt fistic natur si l-am presarat, daca nu puteti presara migdale aiate marunt sau alune taiate marunt.
 




Trimiteți un comentariu