luni, 7 decembrie 2009

Lasagne cu carne de vita


Am facut reteta indicata pe pachetul de paste Barilla, dar am schimbat-o un pic in functie de ingredientele pe care le-am avut.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 450 g carne de vaca tocata
- 10 foi de lasagne
- 1 conserva de rosii in suc
- 1 gogosar rosu
- 2 foi de dafin
- 50 g unt
- 50 g parmesan
- 1 morcov
- 1 ceapa
- un pic de telina
- 2 lingurite de sos de rosii concentrat
- 2 linguri de ulei
- 0.5 l de bulion de legume sau pasare (1 cub + 0.5 l apa)
- 1 catel de usturoi
- 1 pahar de vin rosu (nu am avut vin alb)
- sare si piper dupa gust
- 0.5 l de lapte
- 25 g unt
- 25 g faina
- un pic de nucsoara pentru bechamel-optional
Caliti in ulei catelul de usturoi intreg, foile de dafin, ceapa tocat, morcovi taiati in cubulete, telina tocata foarte fin, gogosarul taiat in feliute.
Adaugati carnea tocata, lasati sa se prajeasca 5 minute, apoi varsati vinul, lasati sa fiarba pana se evapora, apoi adaugati sosul de rosii si bulionul.Acoperiti si lasati sa fiarba pe foc domol 1 ora, daca este necesar mai adaugati un pic de apa.Adaugati rosiile scurse de suc,decojite si taiate in bucati. Lasati inca 5 minute.
Prepararea bechamelului: topiti untul, adaugati faina, amestecati bine lasati sa fiarba un pic, adaugati laptele rece.Puneti pe foc, cand incepe sa clocoteasca, incetiniti focul, continuand sa amestecati si fierbeti timp de 10 minute. Asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Preparati lasagnele: eu le pun 4 minute in apa clocotita, dupa care in apa rece si le las sa se scurga cateva minute.
Ungeti cu ulei un plat in pyrex sau care merge in cuptor, puneti un polonic de bechamel, 2 foi de lasagne,sosul cu carene, doua linguri de polonic de bechamel, presarati parmesan. Continuati cu foile, sosul de carne si bechamel, parmesan, repetati de 5 ori.
Puneti in cuptor la 200°C timp de 20 minute.
Trimiteți un comentariu