sâmbătă, 5 decembrie 2009

Salata bavaroaza

In aceasta reteta, cel mai mult m-ia placut sosul, nu este prea gras, dar este bun si simplu. Il voi incerca si cu alte retete de salate reci de cartofi. Puteti folosi andive sau nu, sau ridichi taiate subtiri, puteti face diferite combinatii. Acest lucru imi place in bucatarie.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 5 cartofi mijlocii pentru salata-nesfaramiciosi
- 3 endive
- 80 g salam, parizer, sunca, etc
- 1 iaurt natur 125g
-1 lingura de mustar - eu am folosit tipul tare, dar avem o posibilitate foarte mare de arome, care va da gustul final al sosului
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui sau nuci
- sare dupa gust.
Fierbeti cartofii, curatati de coaja, taiati in felii, lasati sa se raceasca.
Saplati andivele, le taiati in doua, inlaturati cotorul si taiati in felii. Pastrati cateva foi pentru decor.
Amestecati iaurtul cu uleiul, mustarul si sarea.
Taiati in feliute salamul sau jambonul.
Amestecati toate ingredientele intr-un saladier
Trimiteți un comentariu