
In fiecare an, pentru sarbatori fac truffe, pentru ca imi place ciocolata.
Ingrediente - pentru 25-30 truffe :
- 200 g ciocolata sparta in bucatele
- 15 cl smantana lichida 30%MG (cand utilizati smantana lichida pentru fierbere sau incalzire folositi smantana intreaga, nu cea light sau lejera)
- 25 g unt in bucatele
- 2 linguri de cognac
- 3 lingurite de nuca de cocos rasa uscata
Intr-o oala incalziti untul si smantana.
Dupa ce s-a topit untul, oala o retrageti de pe foc si adaugati ciocolata in bucatele, amestecati cu o lingura de lemn pana cand ciocolata s-a topit si compozitia devine lucioasa si omogena. Adaugati cognacul si amestecati bine.
Puneti la rece cateva ore.
Luati cu o lingurita ciocolata, o rulati in mainile uscate si apoi o dati in pudra de nuca de cocos.
Puneti la rece pana cand serviti.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu