luni, 30 noiembrie 2009

Truffes de ciocolata cu cognac si cocos

Exista foarte multe variante de aceasta reteta pentru ca putem adauga diferite tipuri de alcool sau fructe uscate, sau fructe confite. Textura poate fi diferita daca adaugam mai multa smantana sau unt, bucatele de biscuiti, zahar tos.
In fiecare an, pentru sarbatori fac truffe, pentru ca imi place ciocolata.
Ingrediente - pentru 25-30 truffe :
- 200 g ciocolata sparta in bucatele
- 15 cl smantana lichida 30%MG (cand utilizati smantana lichida pentru fierbere sau incalzire folositi smantana intreaga, nu cea light sau lejera)
- 25 g unt in bucatele
- 2 linguri de cognac
- 3 lingurite de nuca de cocos rasa uscata
Intr-o oala incalziti untul si smantana.
Dupa ce s-a topit untul, oala o retrageti de pe foc si adaugati ciocolata in bucatele, amestecati cu o lingura de lemn pana cand ciocolata s-a topit si compozitia devine lucioasa si omogena. Adaugati cognacul si amestecati bine.
Puneti la rece cateva ore.
Luati cu o lingurita ciocolata, o rulati in mainile uscate si apoi o dati in pudra de nuca de cocos.
Puneti la rece pana cand serviti.
Trimiteți un comentariu