joi, 12 noiembrie 2009

Sfaturi practice - Sterilizarea borcanelor

Acum o metoda simpla de sterilizare prin fierbere, utilizand borcane cu capace metalice. O folosesc deja de cativa ani.
Utilizati borcane spalate. Incalziti intr-o oala apa. Cand incepe sa clocoteasca, puneti borcanele deschise si capacele in apa fierbinte si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Cum apa clocoteste, deci apa se evapora, temperatura apei este superioara de 100°C.
Dupa 10 minute, le scoateti cu o furculita borcanele si capacele,
le puneti sa se scurga pe o servieta curata. Lasati inca 10 minute si puteti sa le umpleti cu ce doriti.
Acest lucru il fac cand fac toate conservele, in timp ce fierbe dulceata, am timp sa sterilizez intr-o oala intre 8-6 borcane, cantitatea necesara pentru 2 kg de fructe.
Daca nu sterilizati borcanele exista riscul ca dulceata sa frementeze,datorita microbilor ramasi in borcane sau pe capace, deci a-ti lucrat o zi intreaga si aruncati totul la gunoi.
Trimiteți un comentariu