

-400 g de carne de pui fiarta sau prajita deja-resturi de pe os si aripioarele
- 2 cepe
- 1 ardei rosu
- 1 lingura de sos de rosii sau 4 jumatati de rosii uscate
- 2 linguri de ulei
- sare, piper si praf de ardei iute dupa gust
- 1 kg de cartofi sfaramiciosi pentru piureu
- 20 g unt
- 2 linguri de smantana
- sare dupa gust
Curatati ceapa si ardeiul, taiati marunt, puneti intr-o cratita la calit cu 2 linguri de ulei. Adaugati dupa 5 minute, carnea de pui taiata in marunt, rosiile taiate in bucatele sau sosul de rosii, asezonati cu sare, pipei si ardei iute dupa gust. Lasati pe foc inca 10-15 minute, amestecand din cand in cand.
Preancalziti cuptorul la 210°C.
Separat curatati cartofii, taiati in bucati si puneti la fiert intr-o oala cu apa sarata. Dupa20-25 minute, strecurati apa, adaugati untul si smantana si sfaramati cartofii intr-un piureu destul de sec.
Intr-un plat de gratin, puneti carnea pe un strat si apoi acoperiti cu piureul.

Puneti platul timp de 15 minute, in partea superioara a cuptorului, pana cand piureul prinde un pic de culoare.

Un comentariu:
Ce buna mi se pare mancarica. Promit ca o voi face-o :)
Trimiteți un comentariu