marți, 10 noiembrie 2009

Sfaturi practice - Fierberea orezului natur

Aceasta reteta am descoperit-o acum 2 ani si am adoptat-o, pentru ca este foarte usoara si obtinem un orez care nu se lipeste. Si inplus nu avem nevoie sa-l supraveghem tot timpul. Se poate servi in garnitura cu carnea. Cartea de bucate din care am preluat reteta este "Cuisine chinoise" - Vie pratique/Cuisine, aparuta in 1981. In aceasta colectie sant 14 reviste, fiecare de aproximativ 80-100 pagini. Deci foarte multe retete...
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 350 g orez lung
- 0.75 l apa
- 1/2 lingurita de sare sau sare dupa gust
Puneti apa si sarea intr-o cratita, pe foc rapid. Spalati orezul in mai multe ape si il adaugati in apa clocotita.Dupa ce incepe apa cu orezul incepe sa clocoteasca, reduceti focul, acoperiti oala si lasati sa fiarba pe foc domol timp de 20 minute.

Lasati la repaus 10 minute in afara focului si amestecati usor cu o furculita, astfel boabele de orez se desprind.

Daca vreti sa obtineti un orez mai moale, fierbeti orez cu bobul rotund si reduceti de un sfert cantitatea de apa, deci aproximativ 0.56 l-0.6l de apa pentru aceiasi cantitate de orez.
Trimiteți un comentariu