
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 350 g orez lung
- 0.75 l apa
- 1/2 lingurita de sare sau sare dupa gust
Puneti apa si sarea intr-o cratita, pe foc rapid. Spalati orezul in mai multe ape si il adaugati in apa clocotita.Dupa ce incepe apa cu orezul incepe sa clocoteasca, reduceti focul, acoperiti oala si lasati sa fiarba pe foc domol timp de 20 minute.

Lasati la repaus 10 minute in afara focului si amestecati usor cu o furculita, astfel boabele de orez se desprind.
Daca vreti sa obtineti un orez mai moale, fierbeti orez cu bobul rotund si reduceti de un sfert cantitatea de apa, deci aproximativ 0.56 l-0.6l de apa pentru aceiasi cantitate de orez.
2 comentarii:
orezul se fierbe foarte bine si in cuptorul cu microunde :)
Alina
orezul se fierbe foarte bine si in cuptorul cu microunde :) ... dar e pacat!
Trimiteți un comentariu