sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Oeufs cocotte à l'estragon et au jambon -Oua in mini cocota cu jambon

Puteti face aceasta reteta ca aperitif cald pentru Craciun sau Revelion, daca doriti sa schimbati cu retetele traditionale. Este o reteta usoara, care se poate pregati inainte si o punem in cuptor 10 minute inainte de a o servi.
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 100 g jambon
- 25 g unt
- 4 oua
- 100 g smantana lichida
- sare, piper
- facultativ - tarhon sec
Taiati foarte marunt jambonul, puneti la prajit intr-o cratita mica cu untul.
Cand jambonul s-a colorat, adaugati smantana, lasati sa fiarbe pe foc mijlociu inca 2 minute pana cand se ingroasa.
Asezonati cu sare, piper si tarhon dupa gust.
Puneti o lingura de jambon in fiecare mini-cocota sau ramequin,
apoi un ou in fiecare ramequin
si inca un pic de smantana cu jambon.
Preancalziti cuptorul la 240. Intr-o tava puneti apa, 1 cm de inaltime, puneti la incalzit in cuptor.
Cand cuptorul este cald puneti ouale in cuptor, acoperiti ramequinul cu o foaie de aluminium.
Lasati in cuptor 8 minute, pana cand albusul s-a prins, iar galbenusul este moale. Daca ingredientele sant reci, pentru ca a-ti pregatit totul inainte, lasati 10 minute in cuptor.
Serviti imediat.
Trimiteți un comentariu