miercuri, 11 noiembrie 2009

Magret de canard, pommes duchesse avec une réductions de balsamique

Iata, o idee de reteta de craciun, simpla si gustoasa, dar care necesita unele cunostinte in ceea ce priveste prajirea carnei si textura cartofilor. Daca faceti atentie si respectati toate etapele, va fi reusita, daca nu comme si, comme ça.
Am realizat-o inainte, daca aveti curiozitatea sa o gustati si vreti sa schimbati de retetele traditionale romanesti, puteti sa o incercati. Cu riscul de a ma repeta, pentru un pranz, cand aveti invitati, daca vreti sa ii surprindeti in mod placut cu retete noi, incercati-o inainte, astfel nu aveti surprise.
Aceasta reteta o voi trata in trei parti, pentru ca fiecare reteta poate fi utiliza cu alte preparate.
Magret canard- este pieptul de rata crescuta si ingrasata, pentru a da " foie gras", nu stiu daca gasiti in Romania. Ce este dificil - prajirea carnei, astfel incat sa aiba mult gust si sa ramana moale.
Pomme duchesse - cartofi ducesa, nu este dificil, dar exista multe variante. In principiu, este un piureu de cartofi sec imbogatit de unt si galbenusuri de ou. Am gasit multe variante, important este gustul final, textura si forma.
Si ca si sos puteti utiliza otet balzamic, pe care il reduceti sau poate un bon sos de piper verde.
Important in bucatarie, este sa stapanim unele tehnici de baza, dupa aceea nici o problema, puteti combina la infinit.
Trimiteți un comentariu