joi, 26 noiembrie 2009

Truffes de ciocolata - reteta de baza


Inca o reteta pentru sarbatori cu multa ciocolata. Aceasta reteta nu poate fi mai simpla de realizat, problema este ca se mananca imediat.
Ingrediente - pentru 25-30 truffe :
- 200 g ciocolata sparta in bucatele
- 15 cl smantana lichida 30%MG (cand utilizati smantana lichida pentru fierbere sau incalzire folositi smantana intreaga, nu cea light sau lejera)
- 25 g unt in bucatele
- 2 lingurite de cacao
Intr-o oala incalziti untul si smantana.
Dupa ce s-a topit untul, oala o retrageti de pe foc si adaugati ciocolata in bucatele, amestecati cu o lingura de lemn pana cand ciocolata s-a topit si compozitia devine lucioasa si omogena.
Puneti la rece cateva ore.
Luati cu o lingurita un pic de ciocolata, o rulati in mainile uscate si apoi in pudra de cacao.
Puneti la rece pana cand serviti.

Trimiteți un comentariu