luni, 9 noiembrie 2009

Pui sos miere-balsamic

Cand nu am timp, fac retete simple. De obicei, cumpar un pui de peste 1.6 kg, pentru ca contine mai multa carne. Mi pare just 1 pui de 1.2 kg, avem prea multe oase, carne nu ramane prea multa. Cu un pui, putem sa mancam 3 zile pentru 3 persoane.
De obicei, il decupez, copanele, pieptul si carcasa cu aripile separat.
Copanele, ieri am facut reteta de pui sos paprica, cu pieptul l-am folosit in acesata reteta (santem numai doi acasa), iar carcasa cu aripile le voi firbe, astfel voi face o supa de pui si un gratin de pui sau paste fainoase .
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 piepturi de pui
- 25 g unt
- 4 linguri de smantana
- 2 linguri de miere
- 2 linguri sos soia
- 4 linguri otet balzamic
- sare si piper dupa gust
Taiati carnea in fasii inguste.
Intr-o cratita, puneti untul la topit, apoi adaugati carnea, lasati sa se prajeasca pana se coloreaza.
Adaugati restul de ingrediente, amestecati si lasati sa fiarba pana cand sosul se ingroasa un pic.
Puteti servi cu orez natur, cartofi fierti sau paste fainooase.

Niciun comentariu: