joi, 1 aprilie 2010

Cartofi taranesti la tigaie

Autor : Cristina P
Ingrediente :

- 1 kg cartofi nesfaramiciosi

- 100 g bacon sau costita afumata taiat marunt

- 2 cepe taiate marunt

- 4 linguri de ulei

- 1 lingurita de boia

- 1 lingurita de ierburi seci aromate

- 25 g unt

- sare si piper dupa gust

- 2 pahare de apa

Curatati, spalati si taiati in cubulete cartofii.

Puneti cartofii la fiert cu apa intr-o tigaie antiadeziva (tefal), aproximativ 20 minute.

Intr-o alta tigaie puneti restul de ulei, baconul sau costita si ceapa sa se prajeasca pe foc domol. Amestecati din cand in cand.

Cand apa a scazut, varsati ceapa si baconul peste cartofi, untul si asezonati cu boia, sare, piper, ierburile aromatice. Lasati sa se prajeasca inca 2-3 minute, continuand sa amestecati.

Pofta buna !
Trimiteți un comentariu