marți, 20 aprilie 2010

Nu este o placinta, este o prajitura cu mere rase si foi de brick


De numit, nu stiu cum as putea, deci ii voi spune Prajitura cu mere rase si foi de brick, pentru ca nu imi place sa folosesc un prenume . Aceste foi se utilizeaza pentru a prepara samosa, dar cred ca se folosesc si pentru placinta. Aspectul nu este prea atragator, dar prajitura este buna.


Ingrediente :

- 6 foi de brick sau foi de placinta sau foi filo

- 100 g unt topit sau margarina sau ulei

- 1.2 kg mere

- 250 g zahar tos

- 1 lingurita de scortisoara in pudra

- 80 g de migdala in pudra

Spalati si curatati merele, curatati de coaja si dati pe razatoare. Stoarceti de suc, adaugati zaharul tos, scortisoara si migdalele, amestecati bine.

Preancalziti cuptorul la 180°C.

Foile le ungeti cu unt sau ulei.


Puneti doua foi unse de ulei  in forma rotunda, depuneti jumatate de amestecul de mere, depuneti alte doua foi unse, restul de mere si terminati cu doua foi de brick.

Puneti in cuptor timp de 40 minute.

Rasturnati prajitura pe un platou, lasati sa se raceasca si pudrati cu zahar tos.
Trimiteți un comentariu