duminică, 18 aprilie 2010

Spaghete cu tocanita de pui


Ingrediente (pentru 6 persoane):

- 500 g spaghete

- 600 g piept de pui sau curcan

- 2 cepe mari

- 1 ardei rosu

- 1 ardei verde

- 4 rosii sau 1 conserva de rosii

- 1 lingurita de zahar

- 2 linguri de ulei

- sare, piper, ardei iute dupa gust

- patrunjel tocat

Pieptul il taiati in fasii inguste si il puneti la prajit cu uleiul, apoi adaugati ceapa tocata marunt si ardeii taiati in fasii. Amestecati des.

Lasati sa se prajeasca 10 minute dupa care adaugati rosiile curatate de coaja si taiate in bucatele.Acoperiti si lasati pe foc domol inca 20 minute, pana rosiile s-au redus.

Asezonati cu sare, piper si ardei iute.

Daca rosiile sant prea acide, puneti o lingurita de zahar.

Intre timp puneti sa fiarba apa sarata pentru spaghetele. Cand apa clocoteste varsati spaghetele, lasati sa fiarba timpul indicat pe pachet pentru a fi al dente.

Serviti spaghetele cu tocanita de pui si cu patrunjel tocat.


Trimiteți un comentariu