Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 ceapa micuta tocata marunt
- 1 pahar de vin alb sec
- 1/2 litru de apa de fierbere a scoicilor
- 1litru de apa
- 2 bucati de praz-partea alba- taiata in fideluta
- 30 g unt
- 8 linguri de fidea
- 1 pahar de smantana
- un pic de sofran sau curry
Curatati scoicile si spalatile. Puneti intr-o oala cu ceapa tocata, vinul si ierburi aromatice (thym si o frunza de dafin). Acoperiti. Lasati sa fiarba pe foc rapid, timp de 5 minute, amestecati din cand in cand.
Dupa ce scoicile s-au deschis le puneti sa se scurga.
Apa de fierbere o strecurati.
Scoicile le scoateti din cochilie.
Curatati si spalati prazul, taiati in lamele subtiri. Puneti-l la prajit pe foc domol cu untul, timp de 10 minute.
Varsati apa de fierbere a scoicilor si apa limpede, asteptati pana clocoteste, dupa care adaugati fideau pentru 5 minute.
La sfarsit adaugati scoicile, smantana, sofranul sau curry. Asezonati cu sare si piper dupa gust.
Serviti foarte cald cu gratoane de paine.
2 comentarii:
Wow..arata fain!
Hmmm ce buna pare, ador scoicile asa ca voi testa reteta ta cu prima ocazie.
Trimiteți un comentariu