vineri, 9 aprilie 2010

Supa de scoici - Soupe aux moules

Aceasta reteta am gasit-o in revista "Les Doitgs d'Or - Cuisine"  - Editions Atlas si am incercat-o...


Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 2 litri de scoici ( pentru aceasta cantitate umpleti o oala de 2 litri )


- 1 ceapa micuta tocata marunt

- 1 pahar de vin alb sec

- 1/2 litru de apa de fierbere a scoicilor

- 1litru de apa

- 2 bucati de praz-partea alba- taiata in fideluta

- 30 g unt

- 8 linguri de fidea

- 1 pahar de smantana

- un pic de sofran sau curry

Curatati scoicile si spalatile. Puneti intr-o oala cu ceapa tocata, vinul  si ierburi aromatice (thym si o frunza de dafin). Acoperiti. Lasati sa fiarba pe foc rapid, timp de 5 minute, amestecati din cand in cand.

Dupa ce scoicile s-au deschis le puneti sa se scurga.

Apa de fierbere o strecurati.

Scoicile le scoateti din cochilie.

Curatati si spalati prazul, taiati in lamele subtiri. Puneti-l la prajit pe foc domol cu untul, timp de 10 minute.
Varsati apa de fierbere a scoicilor si apa limpede, asteptati pana clocoteste, dupa care adaugati fideau pentru 5 minute.

La sfarsit adaugati scoicile, smantana, sofranul sau curry. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Serviti foarte cald cu gratoane de paine.
Trimiteți un comentariu