vineri, 2 aprilie 2010

Fructe de mare cu sos à la poulette


Ingrediente (pentru 4 persoane):

- 1/2 kg de fructe de mare

- 1 ceapa

- 25 g unt

- 1/2 pahar de vin alb sec

- 1/2 curry

- piper si sare dupa gust

Sos à la poulette

- 2 galbenusuri

- 1 lingurita de Maizena sau faina

- 1 lingura de patrunjel tocat

- 1 lingurita de suc de lamaie

Intr-o cratita puneti untul la incalzit, adaugati ceapa tocata marunt, lasati sa se prajeasca 2-3 minute, apoi varsati vinul si fructele de mare.

Lasati pana cand fructele de mare sant fierte, aproximativ 10 minute.

Asezonati cu sare, piper si curry.

Amestecati galbenusuri cu faina, adaugati patrunjelul tocat marunt si sucul de lamaie.

Amestecati bine si varsati un pic de zeama de fierbere a fructelor de mare.

Puneti sosul legat, dar foarte lichid, peste fructele de mare si serviti imediat.
Trimiteți un comentariu