luni, 1 martie 2010

Biscuit moale la cardamome sau muffins à la cardamome

Cardamome este o aromata care are o teaca verde si inauntru graunte negre. Deschideti teaca si culegeti semintele pe care le spargeti intr-un mojar. Da un biscuit foarte aromat, daca le mancati cald, aroma va fi mai puternica.
Ingrediente :
- 150 g faina
- 110 g unt moale
- 2 oua
- 1 iaourt
- 75 g migdale in pudra
- 180 g zahar
- 10 teci de cardamome
- 1 pachetel de praf de copt
- un pic de sare

Preancalziti cuptorul la 180°C.
Amestecati zaharul si untul, apoi adaugati cele doua oua batute.
Spargeti teaca de cardamome si recuperati semintele pe care le spargeti foarte marunt cu un mojar.
Adaugati apoi faina, sarea, migdalele in pudra, cardamonele maruntit, praful de copt si iaourtul.
Amestecati cu robotul, apoi depuneti compozitia in forme de muffins in silicon, sau daca aveti forme metalice, ungeti formele cu unt.
Depuneti compozitia la 2/3 din volumul formelor si puneti la copt in cuptor tiimp de 20 minute, pana cand capata culoare.

Puteti sa le ornati cu creme, dar eu prefer fara, pentru ca majoritatea cremelor de muffins sant foarte grase si foarte dulci.
Trimiteți un comentariu