duminică, 28 martie 2010

Tarta cu brocoli, bacon si camembert

Eu am folosit camembert, dar as fi putut folosi foarte bine brie sau nu conteaza ce fel de branza cu mucegai : roquefort, gorgonzola, bleu...




Ingrediente pentru o tarta, 400 g de aluat sau 8 tartelette :

- 250 g faina

- 125 g unt

- 1/2 lingurita de sare

- 2 linguri de apa rece

- 1 ou


Ingredinte pentru umplutura:

- 400 g brocolis fiert

- 1/2 camembert

- 3 oua

- 20 cl de smantana lichida

- sare si piper

- 50 g bacon

Cerneti faina si sarea intr-un bol mare, adaugati untul rece taiat in bucatele si amestecati foarte repede cu varful degetelor, pana cand untul s-a integrat. Adaugati oul si apa rece, amestecati pana cand aluatul devine suplu si omogen.

Aceasta operatie nu trebuie sa depaseasca 5-7 minute.

Daca aluatul este prea mult framantat, dupa coacere va deveni dur si sec.

Puneti alautul aplatit intr-un plastic alimentar, in frigider minimum 30 minute.

Preancalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti formele cu unt si presarati faina.

Intindeti aluatul pe o suprafata plata presarata cu faina.Puneti foia de aluat pe forme, lasati aluatul sa coboare in forme si apoi treceti facaletul peste aluat pentru al taia.


Faceti cateva gauri in aluat cu furculita, ca la copt aluatul sa nu se umfle in forma.


Daca vreti ca alautul sa nu se retraga in forma, puneti formele cu alut inca 15 minute in refrigerator si apoi le  puneti in cuptor 15 minute la 180°C si apoi le umpleti cu compozitia dorita.

Amestecati ouale cu smantana, asezonati cu sare si piper. Taiati branza in bucatele. Brocoli le taiati in bucatele mici.

Dupa ce a-ti scos tarta din cuptor, puneti brocoli, varsati ouale cu smantana, presarati baconul si branza.

Puneti in cuptor la 180°C timp de 30 minute.

Puteti servi cu o salata.

Pofta buna !

Sursa de reteta revizitata- Elle et Vire
Trimiteți un comentariu