duminică, 21 martie 2010

Gratin de conopida sos Mornay cu alune prajite

Autor : Cristina P
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 conopida
- 30 g unt
- 30 g faina
- 1/2 l lapte
- 50 g branza rasa
- 1 galbenus de ou
- sare si piper dupa gust
- 100 g alune
- 20 g unt
- sare si piper dupa gust
- 1 lingura de otet
Curatati conopida, taiati in buchetele si spalati in apa rece cu otet.
Incalziti 2 l apa, puneti o lingurita de sare, cand clocoteste adaugati conopida si lasati sa fiarba 20 minute. Strecurati conopida.
Puneti 30 g unt la incalzit, dupa ce s-a topit, adaugati faina, amestecati bine, pana cand compozitia este omogena. Lasati sa se raceasca. Incalziti laptele si varsati cate un pic in compozitia unt-faina, amestecati cu un tel. Depuneti oala pe foc domol, lasati sa fiarba 10 minute, continuand sa amestecati.
Preancalziti cuptorul. Cand bechamelul s-a ingrosat, inlaturati oala de pe foc si adaugati branza si galbenusul de ou, asezonati cu sare si piper, amestecati bine, pentru ca sosul sa fie omogen.
Spargeti alunele, le depuneti intr-o tava in cuptor timp de 5 minute, dupa care le lasati sa se raceasca si apoi inlaturati pielita. Spargeti alunele in bucatele.
Intr-un plat de gratin, depuneti jumatate din sosul bechamel, apoi conopida si restul de sos Mornay.
Puneti in cuptor timp de 20 minute.

Incalziti 20 g unt, depuneti alunele, amestecati si lasati 2-3 minute sa se prajeasca pe foc domol.
Depuneti gratinul de conopida in farfurii si apoi presarati alunele prajite.
Trimiteți un comentariu