marți, 16 martie 2010

Orez fript cu creveti,mazare,sunca si omleta - Orez cantonez - reteta culinara chinezeasca

Inca o reteta din bucataria chinezeasca, foarte simpla de realizat si in plus este un plat complet.Am facut si nems de acasa - aceasta reteta am pregatit-o deja, in tot cazul sant mai buni decat cei cumparati in supermarket, voi reveni cu reteta si cu fotografii....

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 175 g orez bob lung
- 5 dl apa
- 1 ceapa sau 4 cepe verzi
- 3 oua
- 1 lingurita de sare
- 50 g sunca
- 3 linguri de ulei
- 50 g crevete curatate si fierte
- 100 g mazare
- 1.5 linguri de sos soja
Puneti apa la incalzit. Spalati orezul cu apa rece si puneti la fiert in apa clocotita. Fierbeti timp de 20 minute pe foc domol, acoperiti oala.
Curatati si spalati ceapa, tocati marunt si puneti la prajit cu o lingura de ulei intr-o cratita. Dupa 2-3 minute adaugati ouale batute, sarati, amestecati pentru a face o omleta zdrentuita.
Dupa ce ouale s-au prajit decupati in bucatele micute omleta.
Boabele de mazare le puneti la fiert in apa clocotita sarata. Cand sant fierte, le scurgeti si le treceti rapid in apa rece, pentru a-si pastra culoarea.
Decupati foarte marunt sunca si puneti in cratita cu o lingura de ulei, prajiti 2-3 minute, adaugati crevetele curatate si fierte, mazarea si restul de sare.Amestecati bine si lasati sa se prajeasca inca 2 minute.
Incalziti restul de ulei, puneti la prajit orezul, umeziti cu sosul soja, lasati sa se prajeasca 3-4 minute , adaugati celelalte ingrediente pregatite si amestecati bine, lasand sa se prajeasca inca 2-3 minte pe foc domol.
Seviti cald.
Trimiteți un comentariu