luni, 15 martie 2010

Porc cu ciuperci si bambus - reteta chinezeasca

Bucataria chinezeasca poate fi ceva foarte simplu de realizat si cu putine ingrediente, dar foarte gustoasa. Nu pot sa spun ca un tip de bucatarie este mai bun decat altul, trebuie sa avem curiozitatea de a degusta...

Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 250 g carne de porc
- 4 ciuperci chinezesti negre seci
- 200 g muguri de bambus taiat in lamele in conserva
- 2 linguri de sos soja
- 1 lingura de faina Maizena
- 4 linguri de ulei
- 1/2 lingurita de sare
- 2 linguri de otet de Xeres
- 1 lingura de zahar
Puneti ciupercile in apa calduta pentru 20 minute pentru a se rehidrata.
Taiati carnea in fasii foarte fine. Amestecati faina cu sosul soja, adaugati carnea si amestecati.
Taiati bambusul in fasii foarte subtiri.
Scurgeti apa din ciuperci, fara sa o aruncati. Taiati in fasii ciupercile, inlaturati partile tari.
Incalziti 2 linguri de ulei, puneti carnea la prajit timp de 1-2 minute, scoateti pe o farfurie.
Puneti restul de ulei in cratita, adaugati ciupercile, bambusul, sarea, zaharul si Xeresul, amestecati si lasati sa se prajeasca timp de 2 minute. Adaugati carnea si un pic de apa de ciuperci, amestecati bine si lasati sa fiarba inca 2 minute.
Serviti cald cu orez.

Un comentariu:

Elena Toma spunea...

Interesanta reteta aceasta. Eu nu ma omor dupa bambusul de la conserva. Am mancat la un restaurant chinezesc o salata cu muguri de bambus si era ceva de vis. Dar am incredere in tine si voi testa reteta dupa ce ma aprovizionez si cu ciupercute. O saptamana minunata, Cristina.