miercuri, 24 martie 2010

Mazare cu morcovi

Nu este ceva deosebit, mai curand ceva de toate zilele... Nu am copiat-o de undeva, o fac asa de ani de zile...Pot sa zic ca este o reteta pentru incepatori, dar pe care o facem cand nu santem inspirati.


Ingrediente :
- 1 cutie mare de conserva de mazare sau 1 kg de mazare congelata
- 1 ceapa mare
- 2 morcovi potriviti (nici prea mari, nici prea mici, pentru a nu fi terosi)
- 1 pahar de apa
- 1 cub de bulion de pasare
- 4 linguri de ulei
Mazarea o spalati sau lasati sa se decongeleze, curatati si taiati marunt ceapa, la fel si pentru morcovi(curatati si taiati in rondele).
Puneti la prajit in ulei morcovii, dupa 5 minute adaugati ceapa, dupa ce s-au calit si morcovii sant moi, adaugati mazarea, cubul de bulion si apa.
Lasati sa fiarba pana cand apa s-a redus si mazarea este fiarta bine, astfel nu aveti nevoie sa il legati cu un sos.
Trimiteți un comentariu