miercuri, 24 martie 2010

Friptura de iepure foarte aromata...

Autor: Cristina P

Reteta este proprie si o scriu imediat dupa ce am preparat-o pentru nu a uita ingredientele. Da o carne aromata si moale. Bineinteles, puteti face aceasta friptura si cu alt tip de carne ...


Ingrediente :

- 1 iepure taiat in bucati (eu am folosit jumatate, pentru ca era de 2 kg)

- 100 g costita afumata taiata in bucatele sau bacon taiat in bucatele

- 4 linguri de ulei

- 3 linguri de otet de Xeres

- 1 foie de  dafin

- jumatate de lingurita de busuioc sec

- jumatate de lingurita de origan sec

- o bucatica de thym

- 10 boabe intregi de piper verde

- 20 cl de apa

Decupati iepurele in bucati, inlaturati grasimea (pentru ca da un anumit gust neplacut) si puneti la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins.

 Lasati carnea sa se coloreze pe ambele parti, dupa care adaugati costita si otetul, lasati sa fiarba inca 10 minute, pana cand otetul s-a redus, apoi adaugati toate aromatele si apa.

 Acoperiti si lasati sa fiarba pe foc domol inca 40-50 minute.

 Este gata cand apa s-a redus.

Retrageti thymul si foia de dafin.

Otetul ii da un gust bun. Nu aveti nevoie sa sarati.

Am servit carnea cu mancarea de mazare cu morcovi.
Trimiteți un comentariu