Autor: Cristina P
Reteta este proprie si o scriu imediat dupa ce am preparat-o pentru nu a uita ingredientele. Da o carne aromata si moale. Bineinteles, puteti face aceasta friptura si cu alt tip de carne ...
Ingrediente :
- 1 iepure taiat in bucati (eu am folosit jumatate, pentru ca era de 2 kg)
- 100 g costita afumata taiata in bucatele sau bacon taiat in bucatele
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri de otet de Xeres
- 1 foie de dafin
- jumatate de lingurita de busuioc sec
- jumatate de lingurita de origan sec
- o bucatica de thym
- 10 boabe intregi de piper verde
- 20 cl de apa
Decupati iepurele in bucati, inlaturati grasimea (pentru ca da un anumit gust neplacut) si puneti la prajit intr-o tigaie cu uleiul incins.
Lasati carnea sa se coloreze pe ambele parti, dupa care adaugati costita si otetul, lasati sa fiarba inca 10 minute, pana cand otetul s-a redus, apoi adaugati toate aromatele si apa.
Acoperiti si lasati sa fiarba pe foc domol inca 40-50 minute.
Este gata cand apa s-a redus.
Retrageti thymul si foia de dafin.
Otetul ii da un gust bun. Nu aveti nevoie sa sarati.
Am servit carnea cu mancarea de mazare cu morcovi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu