duminică, 3 ianuarie 2010

Bûche chocolat marrons - Buturuga ciocolata si castane


Ingrediente:
- 1 lingura de faina
- 40 g cacao in pudra
- 5 oua
- 150 g zahar
- 20 cl smantana groasa foarte rece
- 100 g ciocolata in bucatele
- 250 g castane fierte
- 100 g zahar
- un pic de sare
- 5 cl apa
- 1 lingura de zahar
- 2 linguri de rom
Preancalziti cuptorul la 220°C.
Puneti pe o tava de cuptor o foie de copt.
Amestecati faina cu cacao. Separati ouale.
Amestecati galbenusurile de ou cu 100 g de zahar, timp de 3 minute cu un tel,pana cand compozitia se albeste si devine spumoasa.
Amestecati albusurilecu un pic de sare, pana cand devine ca si zapada.Adaugati restul de zahar si amestecati.
Adaugati in galbenusuri o parte din cacao si albusuri, incorporati in compozitie cacao si albusurile de 3 ori.
Puneti compozitia astfel obtinuta pe tava, neteziti si bagati in cuptor 7-8 minute, faceti testul scobitorii (infingeti o scobitoare daca o scoateti uscata, blatul este copt).
Scoateti din cuptor, acoperiti blatul cu un servetel in panza, un pic umed.Intoarceti blatul pe servetel, decolati foaia de copt si rulati blatul cu servetul impreuna intr-o rulada.
Eu am rulat in lungime, pentru ca am facut multa crema.
Lasati sa se raceasca.
Castanele le reduceti in piureu, amestecati cu 100 g de zahar si ciocolata in bucatele.
Smantana o bateti, pana cand devine frisca si apoi amestecati cu piureul de castane.
Faceti un sirop, puneti apa la fiert, adaugati zaharul, inlaturati oala de pe foc cand incepe sa clocoteasca si adaugati romul.Lasati sa se raceasca.
Derulati blatul cu servetelul, umeziti blatul cu sirop, depuneti crema de castane si inrulati blatul.
Blatul inrulat il depuneti pe o foaie de copt si il inveliti, puneti la rece.
Inainte de a servi, presarati cu cacao in pudra, pentru decor.
Trimiteți un comentariu